Groningen Hoofdstad van de Smaak 2011

De landelijke organisatie van de 'Week van de Smaak' heeft Groningen uitgeroepen tot Hoofdstad van de Smaak 2011. Tijdens de netwerkbijeenkomst (H)eerlijk Groningen op vrijdag 24 september, maakten gedeputeerde Douwe Hollenga en wethouder Ton Schroor van de gemeente Groningen dit bekend. Stad en provincie gaan een jaar lang smaakvolle voeding en smaakbewust eten promoten. Zo organiseren ze heel 2011 festiviteiten die te maken hebben met de titel Hoofdstad van de Smaak. Het hoogtepunt ligt in de Week van de Smaak in september 2011.

Eerdere winnaars waren Valkenburg, Zwolle en Amsterdam. Dit jaar is Den Bosch Hoofdstad van de Smaak. In januari 2011 zal Den Bosch, de titel Hoofdstad van de Smaak officieel overdragen aan Groningen.

Gezond en eerlijk voedsel met een pure smaak

De rode draad van alle activiteiten is ‘gezond en eerlijk voedsel, met een pure smaak, met de nadruk op streekproducten'. Groningen is uitverkozen, omdat in onze provincie nog ruimte is voor (h)eerlijk en gezond voedsel van eigen bodem. Daarnaast houden veel bedrijven en samenwerkingsverbanden zich bezig met duurzame en eerlijke voedselproductie.

Eenvoud is Goud

Tijdens Hoofdstad van de Smaak wordt het accent gelegd op de herkenning – bewustzijn van de herkomst van het product – en de erkenning van de kwaliteit. Het gaat om de eenvoud. Het thema is dan ook Eenvoud is goud. Goud, staat voor eerlijk eten met een gouden rand en betekent daarnaast 'goed' in het Gronings.

Meer informatie vindt u binnenkort op onze website en op www.groningen.nl