Groningen en Drenthe gaan nauwer samenwerken

De provincies Groningen en Drenthe gaan op een aantal terreinen verder samenwerken. De samenwerking gaat per direct in en richt zich vooral op taken die te maken hebben met het beheer en onderhoud van wegen en kanalen, facilitaire zaken en en personeelszaken. De afspraken worden gezien als een eerste stap op weg naar mogelijk verdergaande samenwerking.

De provincies Groningen en Drenthe gaan op een aantal terreinen verder samenwerken. De samenwerking gaat per direct in en richt zich vooral op taken die te maken hebben met het beheer en onderhoud van wegen en kanalen, facilitaire zaken en en personeelszaken. De afspraken worden gezien als een eerste stap op weg naar mogelijk verdergaande samenwerking.

Toekomst

"We gaan samen voor het versterken van de kwaliteit en efficiëntie binnen onze organisaties", aldus gedeputeerde William Moorlag. De twee provincies gaan samen onder meer aan de slag met onderhoud aan bewegende bruggen, gladheidsbestrijding en aanbestedingen. De samenwerkingsovereenkomst biedt ook andere overheden de mogelijkheid om in de toekomst aan te sluiten.