Gratis concert Grote Markt op 29 mei vanwege Ruslandjaar

Op 29 mei vindt vanaf 8.00 uur het gratis ochtendconcert Le Sacre du Printemps plaats op de Grote Markt in Groningen. Het concert is onderdeel van het Time Shift Festival en het Noord-Nederland-Ruslandjaar 2013 en wordt verzorgd door het Noord-Nederlands Orkest (NNO). Op 1 juni wordt de Nacht van de Kunst en Wetenschap gehouden in Groningen, met onder meer lezingen, workshops en tentoonstellingen. Dit jaar staat ook de Nacht in het teken van het Ruslandjaar. Beide evenementen hebben een bijdrage gekregen van de provincie Groningen.

Op 29 mei vindt vanaf 8.00 uur het gratis ochtendconcert Le Sacre du Printemps plaats op de Grote Markt in Groningen. Het concert is onderdeel van het Time Shift Festival en het Noord-Nederland-Ruslandjaar 2013 en wordt verzorgd door het Noord-Nederlands Orkest (NNO). Op 1 juni wordt de Nacht van de Kunst en Wetenschap gehouden in Groningen, met onder meer lezingen, workshops en tentoonstellingen. Dit jaar staat ook de Nacht in het teken van het Ruslandjaar. Beide evenementen hebben een bijdrage gekregen van de provincie Groningen.

Honderd jaar geleden

Het uitgangspunt voor het ochtendconcert van het NNO is het stuk Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky. Op 29 mei 2013 is het precies honderd jaar geleden dat de wereldpremière hiervan plaatsvond in Parijs. Het concert hoort bij het Time Shift Festival, een van de programma's van Noord-Nederland-Rusland 2013. De Nacht van de Wetenschap is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 2009 georganiseerd wordt. Vanwege het Ruslandjaar is het thema dit jaar 'energie'.

Noord-Nederland-Rusland

Tijdens het Noord-Nederland-Ruslandjaar 2013 staat de relatie tussen beide landen centraal. Het doel is om de banden te verstevigen. Daarvoor wordt in beide landen het hele jaar een aantal evenementen georganiseerd. Meer informatie, zoals een overzicht van de activiteiten, is te vinden op www.nnr2013.nl. Ook kunt u zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.