Extra ambassadeurs op het Wad door subsidie

In het voorjaar van 2013 start de training Wat is Wad voor schippers en bemanningsleden van charterschepen. De training is mogelijk dankzij een subsidie van 10.000,- euro van de drie waddenprovincies Groningen, Fryslân en Noord-Holland. De deelnemers worden opgeleid tot ambassadeurs van het Wad: ze leren over het leven in het gebied, maar ook hoe ze deze kennis goed kunnen overdragen.

In het voorjaar van 2013 start de training Wat is Wad voor schippers en bemanningsleden van charterschepen. De training is mogelijk dankzij een subsidie van 10.000,- euro van de drie waddenprovincies Groningen, Fryslân en Noord-Holland. De deelnemers worden opgeleid tot ambassadeurs van het Wad: ze leren over het leven in het gebied, maar ook hoe ze deze kennis goed kunnen overdragen.

Populaire training

De training wordt jaarlijks gehouden en kan op veel animo rekenen. In de afgelopen vijf jaar hebben al ruim 130 van de in totaal 300 charterschepen meegedaan. Meer dan de helft van deze schepen heeft de thuishaven in Noord-Holland. Met de toekenning van 10.000,- euro aan subsidie geven de drie waddenprovincies Groningen, Fryslân en Noord-Holland een verdere invulling aan de afspraken die de vaarrecreatie op de Waddenzee beheersbaar moet houden via concrete projecten.

De Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ) organiseert de training samen met Ecomare, Imares en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).