Eurosonic Noorderslag van start gegaan met uitreiking EBBA's

Het internationale muziekfestival Eurosonic Noorderslag is op woensdag 15 januari van start gegaan in Groningen met de uitreiking van de European Border Breakers Awards (EBBA) in de Oosterpoort. Voor Nederland ontving de jonge rocker Jacco Gardner een EBBA. De Ierse groep Kodaline won de publieksprijs. Na afloop van de uitreiking sprak commissaris van de Koning Max van den Berg tijdens het EBBA-diner.

Het internationale muziekfestival Eurosonic Noorderslag is op woensdag 15 januari van start gegaan in Groningen met de uitreiking van de European Border Breakers Awards (EBBA) in de Oosterpoort. Voor Nederland ontving de jonge rocker Jacco Gardner een EBBA. De Ierse groep Kodaline won de publieksprijs. Na afloop van de uitreiking sprak commissaris van de Koning Max van den Berg tijdens het EBBA-diner.

Jong muzikanten

De uitreiking van de EBBA's is een initiatief van de Europese Commissie en is bedoeld om jonge muzikanten, die ook internationaal goede zaken doen, te steunen en te belonen. De EBBA's zijn dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Sinds 2009 gebeurt dat in Groningen.  De provincie Groningen heeft zich destijds sterk gemaakt om de uitreiking van de muziekprijzen te koppelen aan Eurosonic Noorderslag. Het muziekfestival heeft een belangrijke culturele en economische betekenis voor de stad en ontvangt al een aantal jaren een financiële bijdrage van de provincie.