Elektrische scooter moet Groningen bereikbaar houden

Om de stad Groningen goed bereikbaar te houden is de provincie Groningen bezig om het gebruik van de elektrische scooter te stimuleren. Het doel is medewerkers, die nu nog met de auto op het werk verschijnen, over te halen om dit soort vervoersmiddelen te gebruiken. Ze zijn goed voor het milieu, omdat ze geen schadelijke gassen uitstoten en geen fossiele brandstoffen, zoals benzine of diesel, verbruiken. De gedeputeerden Mark Boumans en Marianne Besselink reden op een elektrische scooter voor de actie #Twitterfiets, waarbij zij hun ervaringen deelden via Twitter.

Om de stad Groningen goed bereikbaar te houden is de provincie Groningen bezig om het gebruik van de elektrische scooter te stimuleren. Het doel is medewerkers, die nu nog met de auto op het werk verschijnen, over te halen om dit soort vervoersmiddelen te gebruiken. Ze zijn goed voor het milieu, omdat ze geen schadelijke gassen uitstoten en geen fossiele brandstoffen, zoals benzine of diesel, verbruiken. De gedeputeerden Mark Boumans en Marianne Besselink reden op een elektrische scooter voor de actie #Twitterfiets, waarbij zij hun ervaringen deelden via Twitter.

Elektrische scooter

De elektrische scooter is gedeputeerde Besselink goed bevallen: 'De scooter is behoorlijk stil als je er op rijdt en minstens zo belangrijk is dat je geen last hebt van uitlaatgassen. Ook voor de wat langere afstanden kun je met de scooter en dan haal je toch een frisse neus. Kortom, ik vind het een mooi alternatief voor de auto!'

Actie

Bekende en minder bekende Groningers en Drenten rijden tussen 1 mei en 30 juni een week lang op de fiets, e-bike of e-scooter. Daarbij doen zij op Twitter verslag van hun ervaringen. De actie is opgezet door Ga Slimmer reizen & werken om te laten zien dat er goede alternatieven zijn voor de auto in de spits. Mensen die de fiets, e-bike of e-scooter voorbij zien komen, en op Twitter een bericht of foto achterlaten onder #Twitterfiets, maken kans op een leuke prijs. De actie is te volgen via http://www.gaslimmerreizen.nu/twitterfiets.

De campagne maakt deel uit van het mobiliteitsmanagement van de Regio Groningen - Assen, waarin werkgevers en overheden samenwerken aan een bereikbare regio. Zij hebben hierover afspraken vastgelegd in het het Convenant Mobiliteitsmanagement Regio Groningen-Assen.