EBBA's uitgereikt aan vooravond Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is op woensdag 14 januari gestart met de uitreiking van de European Border Breakers Awards (EBBA) in de Stadsschouwburg in Groningen. De EBBA-publieksprijs 2015 ging naar The Common Linnets. Commissaris van de Koning Max van den Berg en gedeputeerde Bote Wilpstra waren aanwezig bij de EBBA-uitreiking. Na afloop van de prijsuitreiking vond deze keer het EBBA-diner in het provinciehuis plaats.

Eurosonic Noorderslag is op woensdag 14 januari gestart met de uitreiking van de European Border Breakers Awards (EBBA) in de Stadsschouwburg in Groningen. De EBBA-publieksprijs 2015 ging naar The Common Linnets. Commissaris van de Koning Max van den Berg en gedeputeerde Bote Wilpstra waren aanwezig bij de EBBA-uitreiking. Na afloop van de prijsuitreiking vond deze keer het EBBA-diner in het provinciehuis plaats.

EBBA-winnaars

De EBBA-winnaars in 2015 zijn: Klangkarussell (Oostenrijk), Melanie De Biasio (België), Milky Chance (Duitsland), MØ (Denemarken), Indila (Frankrijk), Hozier (Ierland), Todd Terje (Noorwegen), Tove Lo (Zweden) and John Newman (Groot-Brittannië) en The Common Linnets (Nederland). De EBBA voor de Best Festival Act is een nieuwe categorie met ingang van 2015.  Deze EBBA is uitgereikt aan de Britse band Jungle.

Steun voor jonge muzikanten

De uitreiking van de EBBA's is een initiatief van de Europese Commissie en is bedoeld om jonge muzikanten, die ook internationaal goede zaken doen, te steunen en te belonen. De EBBA's zijn dit jaar voor de twaalfde keer in Groningen uitgereikt. De provincie Groningen heeft zich destijds sterk gemaakt om de uitreiking van de muziekprijzen te koppelen aan Eurosonic Noorderslag. Het internationale muziekfestival heeft een belangrijke culturele en economische betekenis voor de stad en ontvangt al een aantal jaren een financiële bijdrage van de provincie.