Doe mee aan festival OVERdeVLOED!

Ondernemers en inwoners in en rondom de gemeenten De Marne, Eemsmond, Delfzijl en Oldambt kunnen zich aanmelden om mee te doen aan het festival OVERdeVLOED op 3, 4 en 5 juni. Met dit unieke festival vieren we de feestelijke opening van ‘Kiek over Diek’, een nieuw aangelegd fietspad over de kilometerslange dijk. Initiatiefnemers kunnen hun idee aanmelden via de website www.festivaloverdevloed.nl.

Minifestivals

Het festival wordt op vrijdag 3 juni officieel geopend met een Waddenconcert langs de dijk. Op 4 en 5 juni krijgen inwoners en ondernemers de kans zichzelf te presenteren. Ze worden uitgenodigd om met elkaar en de festivalorganisatie het programma vorm te geven door hun eigen minifestival te organiseren in en rond de vier gemeenten in het gebied.

Kiek over Diek

Kiek over Diek is een 90 kilometer lang fietspad. Het verbindt het meest westelijke punt, Lauwersoog, met het meest oostelijke punt van onze provincie, Nieuwe Statenzijl. Het fietspad loopt langs of op de dijk, waardoor je uitzicht hebt op de Waddenzee, werelderfgoed van UNESCO. Naast het fietspad bij de dijk zijn er tien fietsrondjes van gemiddeld 30 kilometer. Langs de dijk komen trekkershutten, TOP’s (toeristische overstappunten) en camperplaatsen, zodat overnachten ook gemakkelijker wordt.

Financiering

Het festival wordt mogelijk gemaakt door het Waddenfonds, de gemeenten De Marne, Oldambt, Eemsmond en Delfzijl, de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze & Aa’s en de provincie Groningen.