De Belevenis nog 3 weken open!

De Belevenis is nog een paar weken in de stad Groningen. Dit reizende uitgaanscentrum voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en dementerende ouderen is nog te bezoeken tot en met 3 juli in Sportpark Vinkhuizen. De Belevenistent is zeven dagen per week geopend van 09.30 tot 17.00 uur.

De Belevenis is nog een paar weken in de stad Groningen. Dit reizende uitgaanscentrum voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en dementerende ouderen is nog te bezoeken tot en met 3 juli in Sportpark Vinkhuizen. De Belevenistent is zeven dagen per week geopend van 09.30 tot 17.00 uur.

De Belevenis Groningen werd op donderdag 26 mei dit jaar officieel geopend door commissaris van de koningin Max van den Berg en burgemeester Peter Rehwinkel. Het evenement is mede mogelijk gemaakt met een subsidie 30.000,- euro van de provincie Groningen.

Entree

Kaarten kosten 32,50 euro voor de gasten en 15 euro voor hun begeleiding. Hiermee kan men de hele dag de Belevenis bezoeken, inclusief lunch en alle activiteiten zoals theater. Kijk voor meer informatie op www.debelevenis.nl.

Reizend evenement

Stichting de Belevenis werd in april 2008 opgericht met als doel te voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen, mensen met een ernstige verstandelijke beperking en hun omgeving. Voor hen is een bezoek aan een theater, een concert of pretpark bijna onmogelijk.
De Belevenis reist door het land en biedt dagelijks plaats aan dertig gasten en hun begeleiders. Deskundige medewerkers en vrijwilligers worden ingezet om iedereen een fantastische dag te bezorgen. Er worden aparte programma’s geboden voor dementerende ouderen, gehandicapte kinderen en volwassenen.

Gouden Giraffe

De Belevenis heeft in 2010 de Gouden Giraffe gewonnen voor het beste evenement in de categorie maatschappelijk betrokken ondernemen. Naast Max van den Berg kent het evenement nog meer ambassadeurs, onder andere Freek en Hella de Jonge, Job Cohen, Peter Faber en Gerdi Verbeet.
De Belevenis wordt mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, de Sponsor Bingo Loterij, NSGK voor het gehandicapte kind en VSB fonds.