Dag van de Garnaal op 2 mei in Lauwersoog

Zaterdag 2 mei is de Dag van de Garnaal in Lauwersoog. Op het haventerrein en in de visafslag vinden verschillende activiteiten plaats, voor jong en oud. Zo wordt er een grote braderie gehouden en zijn er demonstraties van oud ambachtswerk en vaartochten met garnalenkotters. Ook is er livemuziek, onder andere van verschillende shantykoren.

Promotie Lauwersoog

De Dag van de Garnaal wordt georganiseerd door de stichting Promotie Lauwersoog. De promotie van Lauwersoog is een belangrijk punt van aandacht voor de provincie Groningen. Samen met de gemeente De Marne en ondernemers werkt de provincie de komende jaren aan het Programma Lauwersoog, waarmee het dorp aantrekkelijker moet worden gemaakt voor vissers en toeristen.

Het volledige programma van de Dag van de Garnaal is te vinden op de website van de stichting Promotie Groningen.