Conceptbedrijfsplan ligt er

Deze week meivakantie en Koninginnedag. Dinsdag behoorlijk rustig in het provinciehuis. Van de kerngroep is de helft met vakantie en Jan Smittenberg en ik vormen de bezetting.

Bijna traditiegetrouw vakantie benut om een product op te leveren. Onze adviseurs Mark Leemans en Annette Prent van KplusV organisatieadvies mailen mij dinsdagmiddag het conceptbedrijfsplan. ’s Avonds rond 9 uur begin ik het te lezen. Ik vind dat de deelprojecten en Mark en Annette een prestatie van formaat hebben geleverd. In krap twee maanden hebben de deelprojecten de bouwstenen voor het bedrijfsplan gemaakt, Mark en Annette hebben het cement aangebracht. ’s Nachts tegen half twee zet ik mijn computer uit. Ik ben tevreden met het resultaat. Woensdags aan het begin van de middag hebben Mark en Annette mijn opmerkingen verwerkt en kan ik het conceptbedrijfsplan naar de projectgroep en de MT-groep sturen.

Er zijn door de vakantie deze week minder vergaderingen. Daardoor tijd om een aantal werkzaamheden op te pakken, onder andere de financiële tussenbalans opgemaakt. Mijn verwachting is dat wij ook in deze projectfasen binnen het budget kunnen blijven. Dat is prettig.

De RUD is een populair onderwerp bij studenten. Deze week een studente van de RuG en een student van de Hanze Hogeschool.

Donderdag hebben Jan Smittenberg en ik een gesprek met Jan Marius Weststeijn en Harold Slomp van Rijkswaterstaat Noord-Nederland. Wij hebben hun bijgepraat over het project RUD. Aansluitend hebben Raymond Meijers en ik een overleg met de vakbondsbestuurders Alie de Jonge (CNV Publiek zaak) en Jan Grobben en Gert Everts (AbvaKabo). Wij bespreken het conceptreglement van het Bijzonder Georganiseerd Overleg (BGO) en voeren alvast een eerste discussie over elementen uit het Sociaal Plan. 31 mei is de oprichtingsvergadering van het BGO. De vakbondsbestuurders gaan de komende weken aan de slag met de samenstelling van de werknemersdelegatie.

Na afloop met Raymond Meijers het wervingsplan voor de kwartiermaker/beoogd directeur doorgelopen. De projectgroep Personeel, waarvan Raymond voorzitter is, bereidt de wervingsprocedure voor. Binnenkort start de werving, die tegelijkertijd intern en extern plaatsvindt.
’s Avonds met mijn zoon en mijn dochter en haar Australische vriend naar de eerste play off-wedstrijd in de halve finales van Donar (basketbal) tegen Den Bosch geweest. Geweldige sfeer altijd in de Martiniplaza. Wij genieten alle vier.

Vrijdag nog een aantal zaken afgerond. Tussendoor mijn dochter en haar vriend een rondleiding in het provinciehuis gegeven. Zij vinden het oude (bestuurs)gedeelte mooi en genieten van de schilderijen van De Ploeg, maar ook het bedrijfsrestaurant in het nieuwe gedeelte vinden zij mooi.

En nu gaat het er om spannen … hoeveel discussie gaat het conceptbedrijfsplan opleveren? Het zal mij benieuwen!