Coen Peppelenbos krijgt literaire prijs Belcampo Stipendium 2012

Schrijver Coen Peppelenbos (1964) heeft het Belcampo Stipendium 2012 ontvangen, de literaire prijs van de provincie Groningen. De jury vond dat dit hét moment was om Peppelenbos de prijs toe te kennen en hoopt zijn schrijverschap verder te stimuleren. De auteur is nu een toonaangevende naam binnen de Groninger literatuur. Peppelenbos krijgt de opdracht mee om de komende maanden een bundel met nieuwe gedichten te maken.

Schrijver Coen Peppelenbos (1964) heeft het Belcampo Stipendium 2012 ontvangen, de literaire prijs van de provincie Groningen. De jury vond dat dit hét moment was om Peppelenbos de prijs toe te kennen en hoopt zijn schrijverschap verder te stimuleren. De auteur is nu een toonaangevende naam binnen de Groninger literatuur. Peppelenbos krijgt de opdracht mee om de komende maanden een bundel met nieuwe gedichten te maken.

Bijzondere relatie

Het tweejaarlijkse Belcampo Stipendium is een schrijfopdracht voor proza en poëzie voor een talentvolle schrijver of dichter die een bijzondere relatie heeft met de provincie Groningen. Eerdere winnaars waren onder anderen Max Niematz, Willem Jan van Wijk, Anneke Claus en Jan Glas. De schrijver ontvangt voor de opdracht 3.500 euro en er is 6.500 euro beschikbaar voor de bibliofiele uitgave door uitgeverij Philip Elchers. De winnaar krijgt zes maanden de tijd voor de uitvoering van de opdracht. En daarna volgt de presentatie van de Belcampo uitgave, de negende in de reeks.