Brugdeel Blauwe Loper dit weekend ingehesen boven de A7

Een mijlpaal voor de aanleg van de Blauwe Loper: in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober wordt het brugdeel boven de A7 geplaatst. De snelweg is die nacht volledig afgesloten. Het brugdeel van de langste fiets- en voetgangersbrug van Europa is 42 meter lang en weegt 90 ton. De houten delen zijn vooraf gefabriceerd en worden kant-en-klaar afgeleverd per schip over het Winschoterdiep. Kranen hijsen het enorme gevaarte dan op zijn plek boven de A7.

De werkzaamheden zijn live te volgen via de website van Blauwestad​​​​​​​.
Van de werkzaamheden wordt een impressie gemaakt, die later te zien is op de websites van Blauwestad, de gemeente Oldambt en de provincie Groningen.

Omleidingsroute

De werkzaamheden vinden komende vrijdag plaats vanaf 22.00 uur en duren waarschijnlijke de hele nacht. De snelweg A7 tussen Heiligerlee en Winschoten is daarom in beide richtingen afgesloten van vrijdagavond 2 oktober 22.00 uur tot zaterdagochtend 3 oktober 08.00 uur ’s. Er zijn omleidingsroutes en verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.