Bob-campagne voor feestdagen start 15 december in Winschoten

De Bob-campagne, die automobilisten erop wijst om nuchter achter het stuur te zitten, start dit jaar op zaterdag 15 december in Winschoten. Wethouder Kees Swagerman van de gemeente Oldambt wijst bezoekers van de binnenstad van Winschoten er samen met het Bob-team op dat auto rijden en alcohol niet samengaan.

Nuchter achter het stuur

In december zijn er veel feestelijke bijeenkomsten waar ook alcohol wordt geschonken. Met de Bob-campagne worden mensen opgeroepen om afspraken te maken wie er naar huis rijdt en dus nuchter blijft. Zo is de kans op verkeersongelukken kleiner. Als een automobilist 1 promille alcohol in zijn bloed heeft, is de kans op een ongeluk vier keer zo hoog als wanneer hij niet gedronken heeft.

Bob in Groningen

In de provincie Groningen wordt aandacht besteed aan de Bob-campagne door onder meer posters, radiospotjes en borden langs de wegen. Ook zijn er gastlessen op scholen over alcohol en verkeer en geeft het Bob-team van Veilig Verkeer Nederland het hele jaar op festivals voorlichting over alcohol en verkeer.

Verkeerswijzer Groningen

De Bob-campagne wordt in Groningen uitgevoerd door Verkeerswijzer Groningen. Dat is een samenwerkingsverband van de provincie Groningen, gemeenten, verkeersveiligheidsorganisaties en de politie.