Aanmelding Provinciale Vrijwilligersprijs weer gestart

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is weer van start gegaan. Groninger vrijwilligersorganisaties kunnen zich tot 1 oktober aanmelden. Ook dit jaar maken ze weer kans op een cheque van 3.000 euro, in een van de drie categorieën zorg, leefbaarheid of jeugd.

Belonen

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een bijzondere, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Met de uitreiking van de prijs wil provincie het vrijwilligerswerk belonen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. De prijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt.

Zes genomineerden

Uit alle aanmeldingen kiest de jury zes finalisten, twee in elke categorie. Op deze genomineerde vrijwilligersorganisaties kan vervolgens gestemd worden, tussen 20 en 30 oktober. De drie winnende organisaties worden bekendgemaakt op 12 december in het provinciehuis.