Aan de slag in natuur tijdens Natuurwerkdag op 1 november

Natuurliefhebbers kunnen op zaterdag 1 november hun handen uit de mouwen steken in het Groninger landschap tijdens de Natuurwerkdag. Op die dag worden er op verschillende plekken in de provincie activiteiten georganiseerd rondom het behoud en het herstel van natuur en landschap. Denk aan het snoeien van bomen of struiken, bladeren harken of het verwijderen van riet. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

Natuurliefhebbers kunnen op zaterdag 1 november hun handen uit de mouwen steken in het Groninger landschap tijdens de Natuurwerkdag. Op die dag worden er op verschillende plekken in de provincie activiteiten georganiseerd rondom het behoud en het herstel van natuur en landschap. Denk aan het snoeien van bomen of struiken, bladeren harken of het verwijderen van riet. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

25 locaties

Het startsein van de Natuurwerkdag wordt gegeven door gedeputeerde Henk Staghouwer, in natuurgebied Kuzemerkooi in Oldekerk. De gedeputeerde gaat daarna door naar het Blote Voetenpad in Opende. Op beide locaties zal hij zelf werkzaamheden verrichten. In totaal kunnen deelnemers op 25 plekken in de provincie aan de slag.

De Natuurwerkdag wordt door het hele lang georganiseerd en is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland. Meer informatie is te vinden op www.natuurwerkdag.nl.