2,4 miljoen euro voor nieuw subsidieprogramma MKB

De provincie Groningen stelt in 2014 en 2015 in totaal 2,4 miljoen euro beschikbaar voor de ondersteuning van projecten die vernieuwend en duurzaam zijn in het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Groningen. Het nieuwe Programma Innovatief en Duurzaam MKB is een vervolg op het succesvolle subsidieprogramma in 2013. De subsidie wordt na goedkeuring van Provinciale Staten in het najaar van 2014 opengesteld.

De provincie Groningen stelt in 2014 en 2015 in totaal 2,4 miljoen euro beschikbaar voor de ondersteuning van projecten die vernieuwend en duurzaam zijn in het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Groningen. Het nieuwe Programma Innovatief en Duurzaam MKB is een vervolg op het succesvolle subsidieprogramma in 2013. De subsidie wordt na goedkeuring van Provinciale Staten in het najaar van 2014 opengesteld.

Maximaal 50.000 euro subsidie

Het voorstel is om het maximale subsidiebedrag voor een project op 50.000 euro te houden en een project krijgt niet meer dan 25 procent van de kosten vergoed. Met een budget van 2,4 miljoen euro kunnen naar verwachting zo'n zestig midden- en kleinbedrijven gebruik maken van de regeling.

Succesvol

Het subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB was in 2013 erg succesvol. In totaal hebben 34 bedrijven gebruik gemaakt van de ondersteuning.