Noorden voert twee jaar internationale Top Dutch-campagne

12 september 2017 - De Top Dutch-campagne, eerder gebruikt om te proberen de Amerikaanse autofabrikant Tesla naar het Noorden te halen, krijgt een vervolg. De komende twee jaar gaan de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe een internationale campagne voeren om bedrijven aan te trekken, om op die manier de werkgelegenheid te stimuleren.

Trots

Via de Top Dutch-campagne wil het Noorden trots uitstralen en zijn sterke kanten benadrukken. De regio wil zich vooral profileren op het gebied van verduurzaming, digitalisering en water. Het doel van de campagne is om uiteindelijk 2.000 extra banen te realiseren in de drie provincies.

Uitvoering

Er is inmiddels een voorlopige gunning van de opdracht. Initio uit Groningen zal formeel opdrachtnemer zijn. Het campagneteam bestaat verder uit het Friese bedrijf Tres, dat zich zal richten op de online campagnes, en het Drentse bedrijf van Niels Palmers, dat verantwoordelijk zal zijn voor de events. Het campagneteam staat onder leiding van de ondernemers Gerard de Boer en Stef van der Ziel.

De campagne Top Dutch, gericht op Tesla