Nieuw programma Ondernemersregeling stimuleert sociaal ondernemen

9 oktober 2018 - Groninger ondernemers kunnen met subsidie van de provincie gebruikmaken van een nieuw programma: Windkracht5, ontwikkeld door Buro Bries. Hierbij worden startende sociaal ondernemers (ondernemers met een specifieke maatschappelijke missie) begeleid bij het opzetten van hun bedrijf. Windkracht5 helpt ze een bij een bedrijfsplan en verdienmodel. Ondernemers kunnen zich via onze website nu aanmelden voor het programma.

Windkracht5

Het programma Windkracht5 duurt een half jaar en bestaat uit een gezamenlijk weekend en een wekelijkse themadag. Tijdens de themadagen worden er masterclasses, lezingen, coachingssessies en workshops gegeven en gaan de ondernemers met de praktijk aan de slag. In het programma is onder meer aandacht voor het opzetten van businessmodellen, de bedrijfsvoering en marketing.

Groninger Ondernemersregeling

Via de regeling kunnen (beginnende) ondernemers in de provincie Groningen tot 5.000 euro subsidie krijgen als ze zich verder willen ontwikkelen of plannen hebben de (jeugd)werkloosheid terug te dringen, bijvoorbeeld door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Er zijn inmiddels veertien programma's onderdeel van de regeling, waar ondernemers zich met subsidie voor kunnen inschrijven. Ook organisaties die programma's voor ondernemers aanbieden, kunnen zich via de website aanmelden.

handen op een toetsenbord