Brede steun Groninger samenleving voor advies Commissie Meijer

15 november 2013 - Een brede vertegenwoordiging van Groningers heeft op vrijdag 15 november haar steun uitgesproken voor het advies van de Commissie Meijer voor het aardbevingsgebied in de provincie. Op een bijeenkomst in Huizinge ondertekenden vertegenwoordigers van diverse organisaties, instellingen en het bedrijfsleven een steunverklaring (PDF PDF-bestand, 18 KB). Hiermee willen zij een krachtig en eenduidig signaal afgeven aan het kabinet, de Tweede Kamer en de NAM.

Advies commissie Meijer

De Commissie Meijer (commissie Duurzame Toekomst Noordoost-Groningen) adviseerde op 1 november dat er extra maatregelen moeten komen voor het aardbevingsgebied in Noordoost-Groningen. Ook moeten bewoners zelf kunnen meedenken over de duurzame toekomst van het gebied.

Ondertekenaars

Onder de ondertekenaars van de steunverklaring bevonden zich diverse verenigingen van dorpsbelangen uit het gebied, Energy Valley, Marketing Groningen, Groningen Seaports, Noord Nederlands Toneel en Healthy Ageing. Ook enkele bekende Groningers als Jan Uitham en Ben Woldring zetten hun handtekening.

In januari 2014 neemt het kabinet een ontwerpbesluit over het winningsplan van NAM en alle daarmee samenhangende maatregelen in het gebied.

Veel aanwezigen in de Plaats Melkema in Huizinge
De ondertekening van de steunverklaring in de Plaats Melkema in Huizinge. Het advies van de Commissie Meijer kan rekenen op brede steun
Terug naar het nieuwsoverzicht