Zwerfafval uit Waddenzee verwerkt tot kunstwerk

Plastic zwerfafval uit de Waddenzee krijgt een bestemming. De komende weken gaan ondernemers, bewoners, vissers en natuur- en milieuorganisaties zwerfvuil langs de Waddenkust verzamelen. Dat afval wordt gebruikt in een kunstwerk. De campagne heet 'Wad about plastic' en moet de aandacht vestigen op vervuiling in de zee.

Plastic zwerfafval uit de Waddenzee krijgt een bestemming. De komende weken gaan ondernemers, bewoners, vissers en natuur- en milieuorganisaties zwerfvuil langs de Waddenkust verzamelen, waarna het gebruikt wordt voor een kunstwerk. De campagne heet 'Wad about plastic' en moet de aandacht vestigen op vervuiling in de zee.

Reuzengarnaal

De Groninger kunstenares Maria Koijck gaat het ingezamelde afval verwerken tot een reuzengarnaal van 3 bij 4 meter. Koijck heeft eerder kunstobjecten gemaakt van zwerfafval. De garnaal wordt op 12 juni onthuld in het Waddenkwartier van Lauwersoog, tijdens de Unesco-werelderfgoeddagen.

Programma Lauwersoog

Het Waddenkwartier ligt in de haven van Lauwersoog is voortgekomen uit het Programma Lauwersoog. Hiermee wil de provincie Groningen en de gemeente De Marne samen met particuliere ondernemers het dorp aantrekkelijk maken voor toeristen en vissers.