Zwemverbod zeestrand Termunten wordt negatief zwemadvies

Het zwemverbod bij het Zeestrand bij Termunten is gewijzigd in een negatief zwemadvies. De hoeveelheid bacteriën is verminderd, maar de provincie raadt nog steeds af om het water in te gaan. Zwemmers kunnen last krijgen van maag- en darmklachten. Het vervuilde water is veroorzaakt door uitwerpselen van schapen op de dijk. Door de vele regenval waren deze uitwerpselen van van de dijk afgespoeld. De provincie heeft ter plekke waarschuwingsborden geplaatst om zwemmers te informeren.

 

Het zwemverbod bij het Zeestrand bij Termunten is gewijzigd in een negatief zwemadvies. De hoeveelheid bacteriën is verminderd, maar de provincie raadt nog steeds af om het water in te gaan. Zwemmers kunnen last krijgen van maag- en darmklachten. Het vervuilde water is veroorzaakt door uitwerpselen van schapen op de dijk. Door de vele regenval waren deze uitwerpselen van van de dijk afgespoeld. De provincie heeft ter plekke waarschuwingsborden geplaatst om zwemmers te informeren.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over waterkwaliteit wordt bekend gemaakt via onze website, waar u een kaart van de zwemplassen vindt. Ook kunt u bellen met de zwemwatertelefoon van de provincie Groningen (tel. 050 - 316 4455) of kijken op NOS teletekst pagina 725. Informatie over mogelijke gezondheidsklachten vindt u op de website van de GGD Groningen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Informatie Centrum Gezondheid van de GGD (tel: 050 367 41 77 op werkdagen van 10.00 tot 16.30 uur).