Zomerstremming zuidelijke ringweg Groningen gaat niet door

De gedeeltelijke stremming tussen 20 juli tot en met 24 augustus van de zuidelijke ringweg (N7) in Groningen gaat niet door. De weg zou in die periode tussen het Julianaplein en de Europaweg in de richting Hoogezand worden afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort zou dan damwanden in de weg aanbrengen om daar een bouwkuip aan te leggen voor de weg. Door de stremming van deze zomer zou de vertraging van de aanpak van de zuidelijke ringweg teruggebracht kunnen worden naar twee jaar. 

Alternatieven

De aannemer zoekt nog uit welke alternatieven er voor de zomerstremming zijn. Naar verwachting gaan de werkzaamheden rond de Brailleweg en de verbouwing van het viaduct aan het Vrijheidsplein de komende tijd wel door.

Veilig en verantwoord

Eind juni werd bekend dat de ombouw van de zuidelijke ringweg langer zou gaan duren. Een mogelijkheid om de vertraging te beperken was een stremming van de weg in de zomerperiode. De stuurgroep Aanpak Ring Zuid wilde de aannemer hiervoor toestemming geven, op voorwaarde dat de werkzaamheden veilig en op een verantwoorde manier uitgevoerd konden worden. Hiervoor moest de aannemer met een plan komen. Omdat de aannemer niet binnen de vereiste tijd kon aantonen dat de werkzaamheden op een verantwoorde manier uitgevoerd konden worden, heeft de stuurgroep geen toestemming gegeven voor de zomerstremming.