Zesdelige theaterserie 'Uut de Hoogte' 6 oktober in première

Van 6 oktober tot 2 april zijn de lotgevallen van de familie Lutje te zien in de zesdelige theatervoorstelling 'Uut de Hoogte' in het Der Aa-theater in Groningen. Een gedeelte van de familie woont in de Groninger volksbuurt De Hoogte, de zoon Egbert in een dure buurt in Haren. Dit levert allerlei komische situaties op binnen de familie Lutje.

Van 6 oktober tot 2 april zijn de lotgevallen van de familie Lutje te zien in de zesdelige theatervoorstelling 'Uut de Hoogte' in het Der Aa-theater in Groningen. Een gedeelte van de familie woont in de Groninger volksbuurt De Hoogte, de zoon Egbert in een dure buurt in Haren. Dit levert allerlei komische situaties op binnen de familie Lutje.

Draaikrukjes

Het theaterfeuilleton is geschreven door Frank den Hollander (bekend van Rooie Rinus en Pé Daalemmer) en Jan Veldman. Eerder schreven zij de teksten voor Mussengang, een meerdelige soap in het theater over een studentenhuis. In 'Uut de Hoogte' staan in elke aflevering andere thema's uit de provincie Groningen centraal. De deelnemende amateuracteurs komen uit de hele provincie. Uniek is dat het publiek op draaikrukjes tussen de decors van De Hoogte en Haren zit. Tijdens de voorstellingen zijn filmbeelden te zien die ingaan op de actualiteit. In totaal worden er bijna honderd voorstellingen gegeven.

'Uut de Hoogte' krijgt subsidie van de provincie Groningen. Dit omdat de provincie het belangrijk vindt om amateurkunst te stimuleren.