Zes sociale projecten krijgen steun van provincie

De provincie Groningen ondersteunt zes sociale projecten met een subsidie. Het gaat onder andere om projecten gericht op de aanpak van armoede onder jongeren in Stadskanaal, weekendonderwijs voor kinderen in Oldambt en het organiseren van sportactiviteiten voor asielzoekers in verschillende asielzoekerscentra. In totaal draagt de provincie ruim 58.000 euro bij.

 

De provincie Groningen ondersteunt zes sociale projecten met een subsidie. Het gaat onder andere om projecten gericht op de aanpak van armoede onder jongeren in Stadskanaal, zondagonderwijs voor kinderen in Oldambt en het organiseren van sportactiviteiten voor asielzoekers in verschillende asielzoekerscentra. In totaal draagt de provincie ruim 58.000 euro bij.

Geld uit drie subsidieregelingen

Vanuit de subsidieregeling Participatieprojecten voor kinderen en jongeren gaat er geld naar:

  • de Stichting Welstad uit Stadskanaal (9.795 euro) voor een project om armoede en schulden onder jongeren van 18 tot 27 jaar aan te pakken;
  • de Stichting Paardrijden voor Gehandicapten (10.000 euro) voor aanpassingen in de Martini Manege;
  • en het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) (9.870 euro) voor het project Armoede en zelfredzaamheid in Groningen.

Verder gaan er vanuit de stimuleringsregeling Armoedebestrijding bijdragen naar:

  • de Straatkrant De Riepe in Groningen (10.000 euro) voor het kerstnummer van de straatkrant;
  • en het CMO (15.000 euro) voor het proefproject Weekendschool Oldambt, dat duurt van oktober 2014 tot juni 2015. Op de weekendschool krijgen kinderen van 10 tot 14 jaar uit sociaal zwakke gezinnen les op zondag en maken ze onder andere kennis met verschillende beroepen en instellingen. 

Tot slot is er geld beschikbaar vanuit de subsidieregeling Asielzoekersbeleid voor:

  • de Stichting ter Bevordering van de Vrolijkheid (3.500 euro) voor extra sportactiviteiten in asielzoekerscentra in 2014, omdat er meer asielzoekers zijn gekomen. Deze subsidie is bestemd voor activiteiten in de asielzoekerscentra in Oude Pekela, Delfzijl, Musselkanaal en Ter Apel.