Zeehondenkijkwand Punt van Reide wordt weggehaald

De zeehondenkijkwand bij de Punt van Reide wordt verwijderd. De herfst komt eraan (en daarmee het stormseizoen), waardoor de meeste zeehonden inmiddels zijn verdwenen. Al een aantal jaren plaatst Het Groninger Landschap samen met het Zeehondencentrum Pieterburen op de dijk bij de Punt van Reide een speciale houten afscheiding, waarachter bezoekers de zeehonden en hun jongen kunnen bekijken zonder ze te verstoren.

 

De zeehondenkijkwand bij de Punt van Reide wordt verwijderd. De herfst komt eraan (en daarmee het stormseizoen), waardoor de meeste zeehonden inmiddels zijn verdwenen. Al een aantal jaren plaatst Het Groninger Landschap samen met het Zeehondencentrum Pieterburen op de dijk bij de Punt van Reide een speciale houten afscheiding, waarachter bezoekers de zeehonden en hun jongen kunnen bekijken zonder ze te verstoren.

Veel bezoekers

In de Dollard verblijven zo’n 300 zeehonden, waarvan een derde in het voorjaar en in de zomermaanden geregeld langs de kust ligt, bij de Punt van Reide. Het afgelopen jaar trok de zeehondenkijkwand zo’n 40.000 bezoekers. Het Groninger Landschap plaatste bovendien een webcam bij de waterinlaat, zodat mensen ook via de website de zeehonden en hun jongen konden volgen.