Zaterdag 16 maart Dag van de Grunneger toal

Op zaterdag 16 maart wordt voor de vierde keer de Dag van de Grunneger toal georganiseerd tijdens de Meertmoand Dialectmoand. De dag vindt plaats van 11.00 - 16.00 uur in het gebouw van de Groninger Archieven aan het Cascadeplein 4 in Groningen. Er is een afwisselend programma met onder andere bekende Groninger muzikanten, dichters en schrijvers die het Groninger gevoel op hun manier ten gehore brengen.

 

Op zaterdag 16 maart wordt voor de vierde keer de Dag van de Grunneger toal georganiseerd tijdens de Meertmoand Dialectmoand. De dag vindt plaats van 11.00 - 16.00 uur in het gebouw van de Groninger Archieven aan het Cascadeplein 4 in Groningen. Er is een afwisselend programma met onder andere bekende Groninger muzikanten, dichters en schrijvers die het Groninger gevoel op hun manier ten gehore brengen.

Uitgebreid programma

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh reikt de K. ter Laanprijs 2012 uit aan schijfster Aafke Steenhuis. Ook is er een muziekkroeg met optredens van bekende Groninger muzikanten, een semi-live uitzending van het programma Twij deuntjes veur ain Cent van Radio Noord. Verder zijn er flitslezingen in het Gronings, een taal- en boekenmarkt, Groninger taalcursussen, een overzichtstentoonstelling van het literair tijdschrift Toal en Taiken en een openbare repetitie van theatergroep Waark.

Tijdschrift

Er is een speciale Groningstalige uitgave van het tijdschrift Moi gemaakt met het Groninger gevoel als thema. In het blad staan achtergrondverhalen en interviews met onder meer Arnold Veeman en Jan Glas.

Huis van de Groninger Cultuur

De Dag van de Grunneger toal wordt georganiseerd door het Huis van de Groninger Cultuur, Stichting Grunneger Toal, Biblionet Groningen, Stichting t Grunneger Bouk, Bureau Groninger Taal en Cultuur (RUG) en het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven. De toegang is gratis.

Meer informatie en het programma vindt u op www.dagvandegrunnegertoal.nl