Wunderline stap dichterbij met nieuwe Nederlands-Duitse overeenkomst

Een snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen is weer een stap dichterbij gekomen. Donderdagmiddag 7 februari ondertekenden Nederlandse en Duitse bestuurders in Winschoten een samenwerkingsovereenkomst, tijdens de Wunderline Conferentie. Namens de provincie zette gedeputeerde Henk Staghouwer zijn handtekening. Ook commissaris van de Koning René Paas en gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk waren van de partij.

Kortere reistijd

In de samenwerkingsovereenkomst zijn afspraken gemaakt over een kortere reistijd, meer comfort en een betere toegankelijkheid. In 2024 moet de nieuwe Friesebrücke er liggen, de brug tussen het Duitse Weener en Westoverledingen, waar de trein overheen gaat. Uiteindelijk moeten reizigers na 2030 in iets meer dan twee uur van Groningen naar Bremen kunnen komen, zonder overstappen.

Hoge opkomst

De druk bezochte Wunderline Conferentie werd gehouden in het Harbourcafé in Winschoten. Naast de provinciebestuurders waren ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven aanwezig (die liet weten 17 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het project) en bestuurders van de gemeente Groningen, ProRail en Duitse regionale overheden en spoorwegorganisaties.