Wunderline Community opent nieuw kantoor in Oldenburg

In het Duitse Oldenburg is op woensdag 17 september het nieuwe kantoor geopend van de Wunderline Community, het netwerk dat zich sterk maakt voor het verbeteren van de spoorlijn Groningen - Bremen. Het kantoor opent zijn deuren in Oldenburg op initiatief van de provincie Groningen, die het belangrijk vindt om de ambities voor de verbeterde treinverbinding ook in Duitsland zichtbaar te maken.

In het Duitse Oldenburg is op woensdag 17 september het nieuwe kantoor geopend van de Wunderline Community, het netwerk dat zich sterk maakt voor het verbeteren van de spoorlijn Groningen - Bremen. Het kantoor opent zijn deuren in Oldenburg op initiatief van de provincie Groningen, die het belangrijk vindt om de ambities voor de verbeterde treinverbinding ook in Duitsland zichtbaar te maken.

Binnen twee uur

Als het aan de provincie Groningen ligt kunnen reizigers in de toekomst binnen twee uur van Groningen naar Bremen met de Wunderline. Nu duurt deze reis nog bijna drie uur. Een verbeterde spoorverbinding tussen Groningen en Bremen brengt (Noord-)Nederland en (Noord-)Duitsland dichter bij elkaar. Een snelle verbinding biedt kansen om kennis, goederen en ervaringen gemakkelijker uit te wisselen en te zorgen voor groei en ontwikkeling. Dat geldt zowel voor het toerisme als het bedrijfsleven.

Gezamenlijke ambitie

De provincie werkt binnen the Wunderline Community samen met verschillende partijen in Noord-Nederland en Duitsland. Er is al een aantal resultaten geboekt. Zo is de spoorverbinding tussen Groningen en Leer verbeterd. De opening van een nieuw kantoor in Oldenburg komt daar nu ook bij.