Woensdag 6 maart inloopavond werkzaamheden Zuidhorn

De provincie Groningen organiseert op woensdag 6 maart 2013 een inloopbijeenkomst over de geplande werkzaamheden bij Zuidhorn. De N355 wordt omgelegd en er komt een hoge vaste hoge brug over het Van Starkenborghkanaal. Belangstellenden zijn tussen 16.30 uur en 20.30 uur welkom in verenigingsgebouw De Dörpsstee aan de Noorderweg in Noordhorn.

 

De provincie Groningen organiseert op woensdag 6 maart 2013 een inloopbijeenkomst over de geplande werkzaamheden bij Zuidhorn. De N355 wordt omgelegd en er komt een hoge vaste hoge brug over het Van Starkenborghkanaal. Belangstellenden zijn tussen 16.30 uur en 20.30 uur welkom in verenigingsgebouw De Dörpsstee aan de Noorderweg in Noordhorn.

Wie zijn aanwezig?

Tijdens de inloopbijeenkomst is hoofdaannemer GMB aanwezig om uitleg te geven over de werkzaamheden en de communicatie naar de omgeving. Naast de aannemer zijn ook medewerkers van de provincie Groningen en de gemeente Zuidhorn aanwezig voor de nodige toelichting en beantwoording van eventuele vragen.

Vaarweg Lemmer-Delfzijl

De werkzaamheden bij Zuidhorn maken deel uit van het project Vaarweg Lemmer-Delfzijl. Vanwege het omleggen van de N355 wordt een vaste hoge brug aangelegd over het Van Starkenborghkanaal. De op- en afritten aan weerszijden van de brug worden gevormd door grondbergingen. Hiervoor wordt grond gebruikt die is vrijgekomen bij het uitdiepen en verbreden van het Van Starkenborghkanaal. De wegomlegging van de N355 zal op de nieuwe brug aansluiten. Onder de Langestraat komt een tunnel die aansluit op de nieuwe rotonde bij bedrijventerrein Mokkenburg.

Overige projecten

Tijdens de inloopavond is ook een projectleider van de provincie Groningen aanwezig om vragen te beantwoorden over de geplande vervanging van de andere brug; de beweegbare brug in Zuidhorn. Voor de bochtverruiming van het Van Starkenborghkanaal en vervanging spoorbrug bij Zuidhorn worden aparte inloopavonden georganiseerd.