Woensdag 27 maart inloopavond definitief ontwerp Blauwe Loper

De provincie organiseert samen met de gemeente Oldambt en projectbureau Blauwestad een inloopavond over het definitieve ontwerp van de Blauwe Loper, de fiets- en voetgangersbrug die tussen Blauwestad en Winschoten wordt aangelegd. De inloopavond vindt plaats op woensdag 27 maart in Cultuurhuis de Klinker. Bezoekers kunnen tussen 17.00 en 20.00 uur binnenlopen.

Definitief ontwerp

Afgelopen jaar heeft de aannemer samen met het projectteam Blauwe Loper en leden van de klankbordgroep het eerste ontwerp verder uitgewerkt. De provincie Groningen en de gemeente Oldambt stelden het definitieve ontwerp 5 maart vast.

Duurzame eigenschappen

Bezoekers van de inloopavond kunnen het definitieve ontwerp bekijken. Er is bijvoorbeeld te zien hoe de fietsers vanaf de Hoorntjesweg de Blauwe Loper opfietsen en hoe het fietspad er van de kant van  Blauwestad uitziet. Ook is duidelijk welke duurzame eigenschappen de brug krijgt: energiearme aandrijving, uitkijkpunten met een verharding van 100% gerecycled beton en slagbomen van biocomposiet (gemaakt van natuurlijke grondstoffen). Tijdens de inloopavond zijn bestuurders van de gemeente Oldambt en de provincie Groningen en medewerkers van projectbureau Blauwestad en de aannemer aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven.

Pieter Smitbrug

Als de brug klaar is, krijgt deze de naam ‘Pieter Smitbrug’, een eerbetoon aan de burgemeester van Oldambt die in april 2018 overleed. Tot die tijd is de werknaam voor de brug ‘Blauwe Loper’. De brug wordt met 800 meter de langste fiets- en voetgangersbrug van Europa en krijgt een opvallend uiterlijk. De brug bestaat uit vier brugdelen: over het Winschoterdiep, de Rijksweg A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer.

Planning

De komende maanden worden de eerste voorbereidingen voor de bouw van de Blauwe Loper getroffen. Na de zomer beginnen de werkzaamheden aan de brug. Meer informatie over de bouw van de brug is te vinden op de website van Blauwestad.