Witec uit Stadskanaal wint Groninger Ondernemingsprijs 2019

De Groninger Ondernemingsprijs gaat dit jaar naar techniekbedrijf Witec uit Stadskanaal. Directeur Eric Vos ontving de prijs uit handen van commissaris van de Koning RenĂ© Paas, tijdens de finaleavond in Martiniplaza in Groningen op woensdagavond 27 november. De twee andere finalisten waren uitzendbureau 365Werk uit Groningen en garnalenleverancier Heiploeg uit Zoutkamp.

Technische onderdelen

Witec maakt onder meer straaljager-onderdelen, machineonderdelen voor de chip-industrie en medische implantaten. Het bedrijf kent een nationale en internationale afzet en doet mee aan het project Kansrijke Leerweg, bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vak te laten leren. De jury is vol lof over het 'vakmanschap van Witec' en noemt het bedrijf 'een rolmodel voor Groningen'.

Ondernemingsprijs

De Groninger Ondernemingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is bedoeld om het bedrijfsleven in onze provincie een stimulans te geven. De provincie Groningen is een van de sponsoren en wordt door gedeputeerde Patrick Brouns in de jury vertegenwoordigd.