Winnaars provinciale vrijwilligersprijzen bekend

De winnaars van de provinciale vrijwilligersprijzen zijn bekend. In de categorie 'zorg' heeft de Unie van Vrijwilligers Winschoten gewonnen en in de categorie 'leefbaarheid' sleepte Stichting Buurthuis Wersterwolde de eerste prijs in de wacht. Zij ontvingen een cheque van € 3.000,-. In de categorie 'jeugd' kon de jury niet kiezen en besloot daarom twee winaars aan te wijzen, namelijk voetbalvereniging Sidderburen en jeugdvereniging Glimmen. De winnaars van de gedeelde eerste plaats kregen ieder € 2.000,-. De cheques werden dinsdag 23 november door gedeputeerde Pim de Bruijne uitgereikt.

De winnaars van de provinciale vrijwilligersprijzen zijn bekend. In de categorie 'zorg' heeft de Unie van Vrijwilligers Winschoten gewonnen en in de categorie 'leefbaarheid' sleepte Stichting Buurthuis Wersterwolde de eerste prijs in de wacht. Zij ontvingen een cheque van € 3.000.-. In de categorie 'jeugd' kon de jury niet kiezen en besloot daarom twee winaars aan te wijzen, namelijk voetbalvereniging Sidderburen en jeugdvereniging Glimmen. De winnaars van de gedeelde eerste plaats kregen ieder € 2.000.-. De cheques werden dinsdag 23 november door gedeputeerde Pim de Bruijne uitgereikt.

Winnaar Zorg

De Unie van Vrijwilligers Winschoten heeft de prijs gewonnen omdat de ruim 40 vrijwilligers iedere dag klaar staan voor patiënten en bezoekers van het Ommelander Ziekenhuis, locatie Lucas. De waarderingsprijs is gewonnen door Vluchtelingenwerk Noord Nederland, zij kregen een bedrag van € 1.000,-. 

Winnaar Leefbaarheid

In de categorie leefbaarheid koos de jury voor de Stichting Buurtbus Westerwolde omdat de in totaal 35 gemotiveerde vrijwilligers zes dagen per week de busdienst tussen Sellingen en Stadskanaal onderhouden. Daardoor zijn er vier dorpen bereikbaar via het openbaar vervoer. De waarderingsprijs is gewonnen door de Stichting dorpshuis Lettelbert, zij kregen een bedrag van € 1.000,-.

Twee winnaars jeugd

In de categorie Jeugd zijn er dit jaar twee winnaars uit de bus gerold. Beide organisaties zijn een aansprekend voorbeeld van vrijwilligerswerk voor en door jongeren. Het gaat om de voetbalvereniging Siddeburen en Jeugdvereniging Glimmen. Zij delen het totale prijzengeld, waardoor ze ieder een bedrag van € 2.000,- wonnen.