Wildeman Storage & Logistics breidt uit dankzij lening en subsidie

Wildeman Storage & Logistics in Delfzijl gaat verder uitbreiden. Het bedrijf legt een opslagterrein aan en schaft twee nieuwe voertuigen aan om containers te stapelen en te verplaatsen. Wildeman steekt deels eigen geld in de uitbreiding en krijgt 1,2 miljoen euro ondersteuning via een lening vanuit het GROEIfonds van de Economic Board Groningen (EBG), een lening van de Rabobank en subsidie vanuit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Door de uitbreiding komen er naar verwachting vijf arbeidsplaatsen bij.

Chemiepark

Wildeman is in oktober 2015 van start gegaan op het Chemiepark in Delfzijl met de opslag, het afvullen en ompakken van gevaarlijke stoffen. Het bedrijf richt zich op klanten op het Chemiepark, en inmiddels ook daarbuiten. Oprichter-eigenaar Jos Wildeman heeft de bouw van een opslaghal voor gevaarlijke stoffen onlangs afgerond en wil nu verder uitbreiden. Dankzij de ondersteuning van de EBG, Rabobank en RIG is dat mogelijk.

RIG

De regeling RIG wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Groningen, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), het Ruimtelijke Economisch Programma en de Economic Board Groningen. De RIG moet de komst van nieuwe bedrijven of uitbreidingsprojecten in de regio Eemsdelta en op de Zernike Campus stimuleren. Hiermee wordt de economische structuur versterkt en worden er banen gecreĆ«erd in de provincie. In december 2016 is de RIG 2017 gelanceerd als opvolger van de RIG 2014.

GROEIfonds

Het Groninger Economisch Investeringsfonds (GROEIfonds) is een initiatief van de Economic Board Groningen, de organisatie die is opgezet om de economie in Noord-Groningen een impuls te geven. Het fonds is sinds midden 2016 actief en heeft veertig miljoen euro beschikbaar voor de financiering van plannen van ondernemers in de negen Noord-Groninger gemeenten. Het GROEIfonds verstrekt financieringen aan starters, mkb-bedrijven en grotere investeringen.