Wifi en fietskluizen zorgen voor aantrekkelijke overstap op hub Zuidhorn

De omgeving van het station van Zuidhorn is sinds vrijdag 7 september officieel een hub, een overstapplaats van het ene op het andere vervoermiddel met extra voorzieningen om het wachten aangenamer te maken. Wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn en gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen namen twee voorzieningen - wifi en een fietskluis - in gebruik. Ook onthulden ze een kunstwerk van de lokale kunstenaar Antoinet Burgler.  

Fietskluizen

In de fietskluizen kunnen reizigers hun fiets stallen en opladen voor een gering bedrag. De kluizen zijn te openen met een app. In eerste instantie worden de kluizen geplaatst op vijf locaties, te beginnen op station Zuidhorn en later bij de bushalte Boltbrug in Ten Boer. Meer informatie over het gebruik van fietskluizen is te vinden op reisviahub.nl

Comfortabel reizen

In Groningen en Drenthe zijn op dit moment 55 hubs. Extra voorzieningen zoals een wifi-aansluiting, watertappunten of fietskluizen maken de hubs tot een aangename plek om te verblijven. Zo draagt de hub bij aan een snelle en comfortabele reis.  

Groeiend niveau van voorzieningen

Alle hubs in Groningen en Drenthe zijn al in gebruik, maar dit jaar krijgen verschillende hubs extra voorzieningen. Om ze herkenbaar te maken, zijn alle hubs gemarkeerd met een hub-bord. Later kunnen de hubs verder uitgebreid worden met andere (maatschappelijke) voorzieningen, zoals een kiosk of een aansluiting op een brede school of een winkel. Een hub kan de economie versterken en een aanvulling betekenen voor de sociale omgeving. 

Samenwerking provincies, gemeenten en ondernemers

Bij de verdere ontwikkeling van de hubs werken provincies, gemeenten, waterbedrijven en ondernemers met elkaar samen om reizigers goed te bedienen.