Wielrenner Bauke Mollema opent Fietsroute Plus Zuidhorn-Groningen

Wielrenner Bauke Mollema heeft op donderdag 10 mei 2012 de eerste Fietsroute Plus in de provincie, tussen Zuidhorn en Groningen, geopend. Het gaat hier om een extra breed fietspad, dat ervoor moet zorgen dat fietsers snel, veilig en comfortabel naar de stad kunnen rijden. Hierdoor wordt de fiets een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Ook gedeputeerde Mark Boumans en burgemeester van Zuidhorn Bert Swart waren aanwezig bij de opening in Aduard.

 

Wielrenner Bauke Mollema heeft op donderdag 10 mei 2012 de eerste Fietsroute Plus in de provincie, tussen Zuidhorn en Groningen, geopend. Het gaat hier om een extra breed fietspad, dat ervoor moet zorgen dat fietsers snel, veilig en comfortabel naar de stad kunnen rijden. Hierdoor wordt de fiets een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Ook gedeputeerde Mark Boumans en burgemeester van Zuidhorn Bert Swart waren aanwezig bij de opening in Aduard.

N355

Het nieuwe fietspad tussen Zuidhorn en Groningen ligt aan de zuidkant van de provinciale weg N355 en is de eerste Fietsroute Plus in de provincie Groningen. De Fietsroute Plus wordt betaald door de provincie Groningen en de Regio Groningen-Assen. Voor de toekomst zijn nog Fietsroutes Plus in voorbereiding voor Bedum, Winsum en Ten Boer.

Bauke Mollema

Bauke Mollema is 25 jaar oud en sinds 2007 profwielrenner bij de wielerploeg Rabobank. Als middelbare scholier fietste hij dagelijks door weer en wind van Zuidhorn naar Groningen. In de afgelopen jaren nam hij deel aan de Giro d’Italia en de Vuelta in Spanje. Deze zomer doet hij mee aan de Tour de France.