Westerwolde als eerste gemeente aangesloten bij landschapsconvenant

Westerwolde heeft als eerste Groninger gemeente het landschapsconvenant ondertekend, een overeenkomst voor het behoud van het landschap in onze provincie. Daarbij trekt de gemeente samen op met de provincie en natuur- en belangenorganisaties. Op donderdag 27 juni zette wethouder Bart Huizing in het provinciehuis zijn handtekening onder de overeenkomst. Gedeputeerde Henk Staghouwer deed dat namens de provincie Groningen.

Landschapsconvenant 2015

In het landschapsconvenant uit 2015 hebben 15 partners van diverse organisaties uit het landelijk gebied aangegeven zich sterk te maken voor het behoud en herstel van het karakteristieke landschap in de hele provincie. De betrokkenheid en inzet van gemeenten is hierbij zeer welkom. Westerwolde is nu de eerste gemeente die een concrete stap zet.

Natuur Westerwolde

In Westerwolde kronkelt binnenkort de rivier Ruiten Aa weer door het beekdal. De laatste werkzaamheden in het gebied Renneborg-Ter Walslage worden op dit moment uitgevoerd. Als dat klaar is volgen andere activiteiten die ervoor moeten zorgen dat het karakteristieke landschap behouden blijft. Bijvoorbeeld door historische locaties te herstellen of elementen in het landschap te verbeteren.