Wespen nog lang actief in Groningen

In tegenstelling tot in de rest van Nederland waren er in Groningen en Friesland dit jaar veel wespen, waaronder veel hoornaars. Ook nu worden er nog wespennesten gemeld en zijn actieve wespen zijn nog gewoon op jacht naar insecten. De wespen scannen bomen en struiken af naar andere insecten, vooral vliegen. Dat betekent dat er in de wespennesten nog larven zitten die gevoerd moeten worden.

 

In tegenstelling tot in de rest van Nederland waren er in Groningen en Friesland dit jaar veel wespen, waaronder veel hoornaars. Ook nu worden er nog wespennesten gemeld en zijn actieve wespen zijn nog gewoon op jacht naar insecten. De wespen scannen bomen en struiken af naar andere insecten, vooral vliegen. Dat betekent dat er in de wespennesten nog larven zitten die gevoerd moeten worden.

Warme maanden

De reden dat de wespen nu nog actief zijn heeft te maken met de warme tot zeer warme maanden tussen mei en september. Daarbij waren juli tot oktober ook nog eens droge maanden en dat zijn goede omstandigheden voor wespen. De verwachting is dat zolang het relatief warm blijft, en er voldoende insecten zijn, de wespen actief blijven.