Werkzaamheden voor nieuwe brug bij Dorkwerd begonnen

De aanpak van de nieuwe brug bij Dorkwerd is op maandag 3 maart officieel van start gegaan. De huidige brug is bijna tachtig jaar oud en aan vervanging toe. De starthandeling in Dorkwerd werd verricht door gedeputeerde Mark Boumans, burgemeester van Zuidhorn Bert Swart en directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Noord-Nederland Els van Grol.

 

De aanpak van de nieuwe brug bij Dorkwerd is op maandag 3 maart officieel van start gegaan. De huidige brug is bijna tachtig jaar oud en aan vervanging toe. De starthandeling in Dorkwerd werd verricht door gedeputeerde Mark Boumans, burgemeester van Zuidhorn Bert Swart en directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Noord-Nederland Els van Grol.

Vaarweg Lemmer-Delfzijl

De brug bij Dorkwerd maakt deel uit van de hoofdvaarweg Lemmer - Delfzijl. De provincies Groningen en Fryslân werken samen met Rijkswaterstaat aan de verbetering van deze vaarweg. De vaarweg wordt dieper en breder gemaakt en een aantal bruggen wordt vervangen, waaronder de brug bij Dorkwerd. Hierdoor kunnen grotere schepen vlot en veilig varen. Het gaat onder meer om schepen van 110 bij 11,4 meter, met een gewicht van maximaal 3.000 ton

Beheer en onderhoud

Sinds 1 januari 2014 zijn het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal in Groningen en het Prinses Margrietkanaal in Fryslân in beheer en eigendom van het Rijk. Rijkswaterstaat ondersteunt het scheepvaartverkeer en zorgt voor een vlotte en veilige doorvaart.

Bekijk ook de beelden van de starthandeling.