Werkzaamheden spoorlijn Groningen-Veendam van start

Nog even en dan rijdt er weer een trein tussen Groningen en Veendam. Op maandag 3 mei verricht gedeputeerde Marc Jager van Verkeer en Vervoer samen met burgemeester Meijerman van Veendam, wethouder Post van Menterwolde en directeur Hettinga van Arriva de starthandeling voor de werkzaamheden om de spoorverbinding te herstellen.

Nog even en dan rijdt er weer een trein tussen Groningen en Veendam. Op maandag 3 mei verricht gedeputeerde Marc Jager van Verkeer en Vervoer samen met burgemeester Meijerman van Veendam, wethouder Post van Menterwolde en directeur Hettinga van Arriva de starthandeling voor de werkzaamheden om de spoorverbinding te herstellen.

Werkzaamheden

Een deel van het huidige enkelspoor tussen Zuidbroek en Veendam dat nu nog wordt gebruikt voor goederenvervoer wordt verdubbeld. Ook wordt er in Veendam een nieuw perron aangelegd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Ballast Nedam en zijn in april 2011 klaar. Daarna zal er voor het eerst in bijna 60 jaar weer een trein tussen Groningen en Veendam rijden. Meer informatie vindt u op de pagina Spoorlijn Groningen - Veendam