Werkzaamheden rotonde Ten Post eerder van start

Nu het op de wegen rustiger is door de coronacrisis, is besloten de aanleg van de rotonde bij Ten Post eerder van start te laten gaan. Zo wordt het verkeer zo min mogelijk gehinderd. Daarom is van 6 april tot en met 24 april de N360 tussen Ten Post en Garrelsweer afgesloten. Doorgaand verkeer moet rekening houden met omleidingen.

Minder overlast

Door de N360 langer en de noordelijke afslag van de Eestumerweg eerder af te sluiten voor al het verkeer kan de aannemer de rotonde bij Ten Post sneller aanleggen. Zo is er minder hinder en overlast voor de omwonenden en de weggebruikers.

Omleidingsroute

Vanaf maandag 6 april 7.00 uur is de N360 tussen Ten Post en Garrelsweer gestremd. Het doorgaande verkeer vanuit de stad Groningen wordt omgeleid via de N993 (Ten Boer) - N46 (Eemshavenweg) - N996 (Loppersum). Voor verkeer uit de richting Delfzijl geldt de route N996 (Loppersum) - N46 (Eemshavenweg) - N993 (Ten Boer). Lokaal verkeer en de bus rijden via de Rijksweg door Winneweer.
In Ten Post komt (nabij kruising Rijksweg/ Eestumerweg) komt een tijdelijke bushalte.

Einde stremming

De wegwerkzaamheden duren tot vrijdag 24 april. Vrijdagavond is de weg weer open voor al het verkeer. Het werk is dan niet helemaal klaar, maar wel zover dat het verkeer vanuit alle richtingen gebruik kan maken van de rotonde.