Werkzaamheden Noordzeebrug en Bedumerweg grotendeels afgerond

Vanaf vrijdag 18 december zijn de werkzaamheden aan de Noordzeebrug en de Bedumerweg klaar. Fietsers kunnen dan weer over de brug fietsen, terwijl ook de omliggende fietsverbindingen weer beschikbaar zijn. Verder kunnen weggebruikers weer rechtstreeks vanaf de Bedumerweg via de nieuwe oprit richting Eemshaven rijden en is ook de verhoogde Noordzeebrug in zijn geheel klaar. De werkzaamheden hebben drie jaar geduurd.

Vanaf vrijdag 18 december zijn de werkzaamheden aan de Noordzeebrug en de Bedumerweg in Groningen klaar. Fietsers kunnen dan weer over de brug fietsen, terwijl ook de omliggende fietsverbindingen weer beschikbaar zijn. Verder kunnen weggebruikers weer rechtstreeks vanaf de Bedumerweg via de nieuwe oprit richting de Eemshaven en is ook de verhoogde Noordzeebrug helemaal klaar. De werkzaamheden hebben drie jaar geduurd.

Traktatie

Om de afronding van de werkzaamheden te vieren, trakteren de provincie Groningen en de aannemers op vrijdag 18 december tussen 14.00 en 16.00 uur fietsers en voetgangers die gebruik maken van de nieuwe fiets- en voetpaden op iets warms. Dit gebeurt bij de helling van het nieuwe fietspad Noordzeebrug aan de Curaçaostraatzijde. Omwonenden in een brede straal van de Noordzeebrug hebben afgelopen week een brief ontvangen met de laatste bijzonderheden rond de werkzaamheden en de uitnodiging.

Werkzaamheden 2016

De sloop van de oude pijlers van de Noordzeebrug gaat waarschijnlijk tot half maart 2016 duren doordat het beton van de oude brug harder is dan verwacht. In 2016 wordt ook nog groen aangeplant. Deze werkzaamheden vinden alleen overdag plaats en geven af en toe geluidshinder. Naar verwachting zijn rond de zomer van 2016 alle werkzaamheden op de Oostelijke Ringweg, de Noordzeebrug, de Noordelijke Ringweg en het Reitdiepplein klaar.

Samenwerking

In het project ‘Aanpak Noordzeebrug’ werken de provincie Groningen, Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen samen. Het draait in het project om een betere bereikbaarheid van de stad Groningen en de veiligheid van de weggebruiker, omdat het verkeer in de toekomst verder gaat toenemen. De aanpak van de totale ringweg rondom Groningen bestaat uit een aantal deelprojecten. Nu de werkzaamheden aan de Oostelijke en Noordelijke Ringweg bijna klaar zijn, gaan de wegbeheerders ook aan de slag met de werkzaamheden voor de aanpak van de Zuidelijke Ringweg.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de ringweg is te vinden op www.ringgroningen.nl.