Werkzaamheden nieuwe rotonde bij Ranum officieel gestart

De aanleg van de rotonde op de N361 bij Ranum gaat beginnen. Het startsein voor de werkzaamheden werd op 3 juli gegeven door gedeputeerde Fleur Gräper en de wethouders Mariëtte Visser (De Marne) en Harmannus Blok (Winsum). De rotonde sluit aan op de nieuwe rondweg die tussen Ranum en Mensingeweer komt te liggen. De werkzaamheden horen bij het project N361 Veilig.

De aanleg van de rotonde op de N361 bij Ranum gaat beginnen. Het startsein voor de werkzaamheden werd op 3 juli gegeven door gedeputeerde Fleur Gräper en de wethouders Mariëtte Visser (De Marne) en Harmannus Blok (Winsum). De rotonde sluit aan op de nieuwe rondweg die tussen Ranum en Mensingeweer komt te liggen. De werkzaamheden horen bij het project N361 Veilig.

Ruime boog

De nieuwe weg loopt met een ruime boog om het dorp Mensingeweer, waardoor het verkeer niet meer door het dorp rijdt. Langs de weg komt een parallelweg voor het landbouwverkeer. Daardoor moet de verkeersveiligheid in het dorp verbeteren. De werkzaamheden duren ongeveer twee maanden.

N361 Veilig

De provincie Groningen werkt samen met de gemeenten De Marne, Winsum en Groningen, het Openbaar Ministerie en de politie Noord-Nederland aan de verbetering van de verkeersveiligheid op de N361. Dit gebeurt door de inrichting van de weg aan te pakken, voorlichting te geven en politiecontroles.