Werkzaamheden aan de N366 in februari

In februari worden er op verschillende plekken werkzaamheden uitgevoerd aan de N366, de provinciale weg tussen Veendam en Ter Apel. Van Alteveer tot aan de Duitse grens komen nieuwe hectometerpaaltjes en tussen Veendam en Nieuwe Pekela worden nieuwe bomen geplant.  

Onderstaand overzicht geeft aan wanneer de werkzaamheden plaatsvinden en wanneer weggebruikers rekening moeten houden met hinder.

Week 7 (10-14 februari)

  • Op vrijdag 14 februari is de oprit Tonckelweg in de richting Veendam gestremd, in verband met snoeiwerkzaamheden en het schoonmaken en herstellen van de sloot.

Week 8 (17 – 21 februari) 

  • In week 8 werkt de aannemer aan het vervangen van de hectometerpaaltjes tussen Alteveer en de Duitse grens.
  • Op maandag 17 februari worden zeven bomen gekapt om de grondwal tussen Ommelanderwijk en de N366 af te maken.    

Week 9 (24 – 29 februari)

  • De aannemer is ook deze week bezig met het vervangen van de hectometerpaaltjes tussen Alteveer en de Duitse grens. 
  • Langs het wegvak Veendam – Pekela worden ongeveer vijftig bomen geplant. Dit levert de eerste dagen, van maandag tot en met donderdag, geen hinder op. Op vrijdag 28 februari is één rijstrook tijdelijk gestremd in verband met het planten van een aantal bomen. 
  • Op zaterdag 29 februari zijn de buitenste rijbanen tussen Veendam en Pekela gestremd om de laatste bomen te planten.

Einde in zicht

Sinds de start van het project N366 Veilig in 2009 is er veel gebeurd op en rond de N366: wegvakken zijn verbreed, kruisingen ongelijkvloers gemaakt, delen van de weg verdubbeld en nieuwe rotondes aangelegd. Het komende jaar staan de laatste werkzaamheden op de planning: het ongelijkvloers maken van de kruising Pekela-Zuid en het verbreden van de weg tussen Pekela en Alteveer. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar van 2020 afgerond.