Werkbezoek premier Rutte in teken van arbeidsmarkt en aardbevingen

De drie noordelijke provincies hebben op woensdag 27 mei bezoek gehad van premier Mark Rutte en vice-premier Lodewijk Asscher. Tijdens het werkbezoek was er aandacht voor de economie en de arbeidsmarkt in het Noorden, maar ook voor de aardbevingen in onze provincie. Namens Groningen werd het gezelschap begeleid door commissaris van de Koning Max van den Berg.

De drie noordelijke provincies hebben op woensdag 27 mei bezoek gehad van premier Mark Rutte en vice-premier Lodewijk Asscher. Tijdens het werkbezoek was er aandacht voor de economie en de arbeidsmarkt in het Noorden, maar ook voor de aardbevingen in onze provincie. Namens Groningen werd het gezelschap begeleid door commissaris van de Koning Max van den Berg.

Gaswinning en aardbevingen

De premier en de minister hebben tijdens het werkbezoek aan het Noorden overleg gehad met de commissaris van de Koning en enkele Groninger burgemeesters over de gaswinning en de aardbevingsproblematiek. Rutte en Asscher spraken ook met enkele inwoners van Slochteren, die te lijden hebben onder de aardbevingen.

Friet van Piet 

In de stad Groningen kregen de premier en minister een rondleiding bij het IBM Services Center aan het Zuiderdiep. Bij deze vestiging van het ICT-bedrijf werken veel pas afgestudeerde hbo'ers en academici van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan Friet van Piet, de meest duurzame cafetaria van Nederland. Hier maakte de premier kennis met de typisch Groninger eierbal en ging hij in gesprek met onder meer de winnaar van de Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden 2014.

Het werkbezoek aan het Noorden begon eerder op de dag met een bezoek aan Assen, waar een werkervaringsproject voor mbo'ers bekeken werd.