Werkbezoek begeleid wonen in Beerta

Donderdag 15 oktober gaan onder meer gedeputeerde Pim de Bruijne en wethouder Hendrik van der Ham op werkbezoek bij het project 'Wonen met Kansen' in Beerta. De bestuurders spreken er met de jongeren die begeleid wonen in combinatie met coaching bij een leerwerktraject. Deze jongeren kunnen niet langer thuis wonen, maar kunnen ook nog niet zelfstandig wonen. Dit project helpt hen bij het opbouwen van een eigen bestaan. 

Een kijkje in de keuken

Naast de gedeputeerde en de wethouder van Reiderland zijn ook de wethouders Ricky Van den Aker van Bellingwedde, Dineke Van den Bergh van Winschoten en Annemarie Knottnerus van Scheemda aanwezig. De bestuurders nemen een kijkje in de keuken van het project.

leren omgaan met geld en een eigen huishouden

De jongeren, in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, kunnen om verschillende redenen niet langer thuis wonen en de stap om zelfstandig te gaan wonen is nog te groot. Zij worden begeleid in een leerwerktraject en ze leren om te gaan met geld en een eigen huishouden te runnen. Jongeren kunnen vanaf 18 jaar geen gebruik meer maken van jeugdzorg, maar kunnen ook niet volledig zelfstandig wonen. De jongeren hebben hier hulp bij nodig die begeleid wonen kan bieden. In totaal worden er acht jongeren begeleid, vier per jaar.

Voor 2009 en 2010 is er voor het project begeleid wonen 'Wonen met Kansen' in totaal € 40.000,- beschikbaar vanuit het gebiedsprogramma Oldambt. Het project wordt uitgevoerd door Stichting Samenwerkingsverband 't Schienvat en NEON.