Weggebruikers kunnen opnieuw mening geven over A7

Is de verkeersveiligheid op de A7 verbeterd? Rijkswaterstaat roept weggebruikers met een nieuwe enquête op hun mening te geven over de A7. Dat kan nog tot 8 juli 2013, via een online vragenlijst. Wie eerder een enquête over de A7 heeft ingevuld, kan dat nu opnieuw doen. Aan de hand van de resultaten van het onderzoek stellen de politie en andere betrokken overheden bij het verkeersveiligheidsproject A7 Veilig hun aanpak bij.

 

Is de verkeersveiligheid op de A7 verbeterd? Rijkswaterstaat roept weggebruikers met een nieuwe enquête op hun mening te geven over de A7. Dat kan nog tot 8 juli 2013, via een online vragenlijst. Wie eerder een enquête over de A7 heeft ingevuld, kan dat nu opnieuw doen. Aan de hand van de resultaten van het onderzoek stellen de politie en andere betrokken overheden bij het verkeersveiligheidsproject A7 Veilig hun aanpak bij.

Voorlichting

Naar aanleiding van uitkomsten van eerdere enquêtes richt de politie zich bij de controles steeds meer op gevaarlijk verkeersgedrag, dat ook door weggebruikers als irritant wordt beschouwd. Sinds kort zet de politie daarbij extra camera’s en iPads in waarmee zij weggebruikers meteen kunnen confronteren met hun rijgedrag en uitleg kunnen geven. Daarnaast geven de projectpartners dit jaar extra voorlichting over veilig verkeersgedrag. In juni 2013 start een campagne om bestuurders bewust te maken van voldoende afstand houden.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Sinds december 2011 werken Rijkswaterstaat, Politie, Openbaar Ministerie Noord-Nederland en de provincies Fryslân en Groningen samen aan een betere veiligheid en doorstroming op de A7. Bijzonder aan het project A7 Veilig is dat de weggebruikers meerdere keren hun mening kunnen geven over de veiligheid op de weg. De meningen worden op verschillende momenten in het project met eerdere periodes vergeleken. De projectorganisatie gebruikt de resultaten bij het bepalen van de politie-inzet, de voorlichting en bij de aanpak van het wegbeheer en -onderhoud.

Blijf op de hoogte

Mensen die hun gegevens bij het invullen van de enquête hebben achtergelaten, krijgen de uitkomsten van het onderzoek begin volgend jaar in hun mailbox. Op de hoogte blijven kan ook via de e-nieuwsbrief, Facebook en Twitter (@a7veilig.nl).