Week van de Techniek krijgt 130.000,- euro subsidie

De provincie stelt zo'n 130.000,- euro beschikbaar voor de organisatie van de Week van de Techniek in de provincie Groningen. Deze Week van de Techniek is in de gemeente Stadskanaal sinds 2007 een succes. Doel van de week is jongeren enthousiast te maken voor een opleiding in de techniek. Ook moet het bedrijven en onderwijsinstellingen dichter bij elkaar brengen. De organisatie van de Week van de Techniek is in handen van het Noorderpoort in samenwerking met de gemeenten.

De provincie stelt zo'n 130.000,- euro beschikbaar voor de organisatie van de Week van de Techniek in de provincie Groningen. Deze Week van de Techniek is in de gemeente Stadskanaal sinds 2007 een succes. Doel van de week is jongeren enthousiast te maken voor een opleiding in de techniek. Ook moet het bedrijven en onderwijsinstellingen dichter bij elkaar brengen. De organisatie van de Week van de Techniek is in handen van het Noorderpoort in samenwerking met de gemeenten.

Workshops en bedrijvenbezoeken

In de Week van de Techniek kunnen basisscholen zich inschrijven voor een techniekprogramma voor leerlingen uit groep 8. Het programma voor de kinderen duurt één dag. Deze dag bestaat uit verschillende workshops waarin de kinderen een werkstuk maken ter voorbereiding op het VMBO. Tijdens de techniekles, ontwikkeld door het Noorderpoort, doen de basisscholenleerlingen een miniproject. Naast de workshops bezoeken de kinderen ook een aantal bedrijven waar ze een rondleiding krijgen en meedoen aan activiteiten. Ouders krijgen ook een programma aangeboden. Zij worden tijdens de activiteiten van de kinderen geïnformeerd over de mogelijkheden die techniek in de regio te bieden heeft.

Twee schooljaren

Het Noorderpoort trekt twee schooljaren uit om de Week van de Techniek in de provincie te organiseren. Vanwege nauwe contacten met het onderwijs in de oostelijke helft van Groningen start de Week van de Techniek dit schooljaar in dat deel van Groningen. In 2014 is het westelijke deel van de provincie Groningen, inclusief de stad Groningen, aan de beurt. Er is dan dekking voor de hele provincie.