Week van de Amateurkunst in Groningen 30 mei van start

Iedereen die cultureel actief is kan meedoen aan de Week van de Amateurkunst (WAK), van 30 mei tot en met 7 juni. De week wordt georganiseerd door VRIJDAG Amateurkunstondersteuning. Op 30 mei verricht gedeputeerde Fleur Gräper de feestelijke opening van de Week voor de Amateurkunst in cultureel centrum VRIJDAG in Groningen.

Iedereen die cultureel actief is kan meedoen aan de Week van de Amateurkunst (WAK), van 30 mei tot en met 7 juni. De week wordt georganiseerd door VRIJDAG Amateurkunstondersteuning. Op 30 mei verricht gedeputeerde Fleur Gräper de feestelijke opening van de Week voor de Amateurkunst in cultureel centrum VRIJDAG in Groningen.

Programma

Tijdens de Week van de Amateurkunst is er een uitgebreid cultureel programma op verschillende locaties. Zo is er op 6 en 7 juni het Festival Amateurkunst met theater, cabaret, muziek en woordkunst. Alle optredens zijn gratis. Andere activiteiten zijn een expositie van kunstwerken, een workshop, een masterclass en een muziekmiddag Ontdek je Instrument. Het thema van de Week van de Amateurkunst is dit jaar 'De kleine artiest voor een groot publiek!'.

Deelnemers

De Week van de Amateurkunst is bedoeld voor amateurkunstenaars, -verenigingen en amateurgroepen. Ze kunnen individueel of in groepsverband een optreden geven, werk tonen of meedoen aan workshops en andere activiteiten. Op de website van WAK staat hoe deelnemers zich kunnen opgeven voor workshops of het geven van een voorstelling, of waar ze hun kunstwerk kunnen inleveren. Meer informatie via wak@bijvrijdag.nl.

Organisatie

De Stichting WAK Nederland organiseert landelijk de Week van de Amateurkunst. Kunstencentra, cultuurcoaches en -makelaars, verenigingen en groepen van amateurkunstenaars, bibliotheken en particuliere dans- , toneel- en muziekscholen werken hieraan mee. Voor Groningen is de organisatie van de WAK in handen van VRIJDAG Amateurkunstondersteuning.

VRIJDAG Amateurkunstondersteuning wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen.