Website met vrij beschikbare overheidsgegevens gelanceerd

Bent u benieuwd naar het aantal aangiftes bij de politie in de gemeente Groningen? Of wilt u weten waar zich in de provincie nog historische windmolens bevinden? Deze en nog veel meer gegevens (open data) zijn nu vrij beschikbaar op de website data.groningen.nl. De nieuwe portal werd tijdens een interactieve bijeenkomst over open data op 21 november gelanceerd door gedeputeerde Mark Boumans en wethouder van Groningen Ton Schroor.

 

Bent u benieuwd naar het aantal aangiftes bij de politie in de gemeente Groningen? Of wilt u weten waar zich in de provincie nog historische windmolens bevinden? Deze en nog veel meer gegevens (open data) zijn nu vrij beschikbaar op de website data.groningen.nl. De nieuwe portal werd tijdens een interactieve bijeenkomst over open data op 21 november gelanceerd door gedeputeerde Mark Boumans en wethouder van Groningen Ton Schroor.

Geen obstakels

De gedachte achter de portal is om overheidsinformatie makkelijk toegankelijk te maken. Via de nieuwe website zijn openbare overheidsdata zonder technische, financiĆ«le of juridische obstakels beschikbaar voor iedereen. Bedrijven kunnen baat hebben bij vrij beschikbare data van de overheid, maar ook onderzoekers. Op dit moment bieden alleen nog de gemeente Groningen en de provincie Groningen informatie aan, maar het is de bedoeling dat meer overheden gaan volgen.

Welke informatie wilt u hebben?

Als u op de website niet de gegevens vindt die u nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met de gemeente of de provincie. Er wordt dan voor u gekeken of de gewenste informatie al beschikbaar is, of beschikbaar gesteld kan worden.